Economía y negocios

Confusió entre els clients que acudien avui amb receptes a les farmàcies catalanes

Avui es continua cobrant l'euro per recepta perquè la Generalitat encara no ha rebut la comunicació oficial per part del Tribunal Constitucional

Imatge d'una farmàciaACN

La situació es pot allargar com a màxim fins demà, que es quan finalitza el ple de tres dies de l'Alt Tribunal. Avui, molts usuaris anaven a buscar els medicaments convençuts que ja no els cobrarien el tiquet moderador.

A l'espera que la Generalitat rebi la resolució del Tribunal Constitucional i, com a conseqüència, prengui les mesures perquè deixi de cobrar-se la taxa, els farmacèutics tornen a ser els que han de donar explicacions als clients que hi acudeixen pensant que ja no s'ha de pagar l'euro per recepta.

Más información

Els farmacèutics són els que han hagut de donar la cara i explicar que han de continuar cobrant l'impost durant un temps tot i que el Tribunal Constitucional obliga a retirar-lo. Mentre la Generalitat no sigui informada de primera mà pel TC no donarà l'ordre de deixar de cobrar, un tràmit que s'hauria de resoldre entre avui i demà. Antoni Torres, portaveu de l'Associació de Farmacèutics Empresaris de Barcelona admetia aquest matí a l'Hoy por Hoy que la situació provoca confusió.

Per la seva part, el vicepresident del Col·legi de Farmacèutics de Barcelona, Francesc Pla, es queixa que els farmacèutics, a part dels problemes econòmics que suporten pels retards en els pagaments de l'administració, han de fer de recaptadors d'impostos i, ara, donar la cara per l'administració.

L'euro per recepta va entrar en vigor el 23 de juny passat, va permetre ingressar 46 milions d'euros fins al desembre, i el Govern preveia que li reportés 100 milions més al llarg de 2013.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00