Sociedad

Duran: "No tinc per què dimitir. Són fets que van passar al marge d'Unió"

El líder d'Unió democràtica, Josep Antoni Duran i Lleida, diu ara que els diners provinents de subvencions que exidirigents del partit van desviar van anar a parar a la butxaca d'una sola persona, que podia ser un dels condemnats, Vicenç Gavaldà, exsecretari d'organització

Josep Antoni Duran i Lleida, als estudis de Ràdio BarcelonaJAVIER CARRERA

Aquesta nova versió xoca amb la que va donar el mateix Duran i la portaveu del partit quan va esclatar l'escàndol, i el que diu l'acord que ha tancat el cas: que al partit hi van arribar diners, i que està demostrat que van servir per pagar material d'oficina

El president del Comitè de Govern d'Unió Democràtica, Josep Antoni Duran i Lleida, ha sortit finalment a donar explicacions sobre el cas Pallerols i ho ha fet assegurant que no dimitirà.

Duran afirma que "no hi ha hagut finançament irregular del partit i que ell no se sent responsable i, per tant, no tinc per què dimitir".

Más información

El líder d'Unió ha subratllat que els diners no eren per al partit i que els fets van passar al marge del partit, com diu el fiscal.

Tot i que encara no hi ha sentència, Duran i Lleida destaca que Unió Democràtica no ha estat mai imputada ni se l'ha acusat de res: "una persona en el seu dia va rebre unes quantitats a canvi d'uns cursos de formació ocupacional que no es van fer. Els diners no eren per al partit, no sé per a quí, per no per al partit "

Duran també ha defensat la presumpció d'innocència per a Jordi Pujol Ferrusola, i ha recordat que CiU no s'ha pronunciat mai sobre això, sinó només sobre les acusacions que els Presidents Pujol i Mas tenien comptes a Suïssa.

Pel que fa al moment polític actual, el líder d'Unió ha indicat que "la consulta sobiranista es farà si hi ha un marc legal que ho permeti" i ha apuntat que una possibilitat és aconseguir una llei catalana que doni cobertura al procés i que no sigui recorreguda pel govern espanyol.

Duran ha negat que el govern català estigui en mans d'Esquerra Republicana amb l'argument que el que hi ha és un document amb uns objectius de legislatura.

I pel que fa a les relacions amb Madrid, reconeix que en els últims temps les negociacions amb Madrid no donen resultats positius i ha posat com a exemple el recurs contra l'euro per recepta.

Pere Macias aconseja a Duran que dé explicaciones del caso Pallerols

00:14

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/20130110csrcsrnac_5.Aes/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Josep Antoni Duran i Lleida: "No hay financiación irregular en Unió y no tengo que dimitir"

13:45

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/20130116csrcsrnac_3.Aes/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00