Sociedad

Condemna mínima pels Casuals acusats de torturar narcotraficants per quedar-se amb la droga

L'Audiència de Barcelona considera que les amenaces d'aquest grup, la facció més radical dels Boixos Nois, eren episodis puntuals però que no constituïen una banda criminal organitzada

La fiscalia de Barcelona acusava els membres dels Casuals d'integrar una banda que durant anys hauria extorquit narcotraficants fent-se passar per policies, però l'Audiència de Barcelona considera que això només ha quedat provat en una ocasió.

Es tracta de l'episodi que va acabar amb la detenció del suposat líder dels Casuals, Ricardo Mateo, per haver torturat un narcotraficant a Cambrils a qui fins i tot van arribar a tallar un dit.

D'aquesta manera, la sentència absol els processats de tots els delictes excepte del de lesions, amenaces i tinença il·lícita d'armes.

A més, el Tribunal té en compte el temps que han trigat els fets en arribar a judici i rebaixa substancialment les penes.

Más información

Condemna a tres anys i mig de presó al líder dels Casuals, Ricardo Mateo, per qui el fiscal demanava més de 50 anys i n'imposa 4 i mig a un altre dels membres, Carlos Muñoz.

En canvi, l'Audiència absol el suposat cap econòmic de la banda segons la fiscalia, Antonio Torn, a qui es responsabilitza de les amenaces a l'expresident del Barça, Joan Laporta.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00