Sociedad

El Suprem confirma la condemna de dos agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona per tortures

Van pegar i cremar amb cigars a comissaria a un jove amb el qual s'havien barallat en una discoteca

El Tribunal Suprem ha confirmat una pena de presó per a dos agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona per haver torturat a un jove, fill del cònsol de Trinitat i Tobago, després d'una baralla en una discoteca. Un cop traslladat a comissaria, els condemnats el van copejar repetides vegades, li van cremar amb un cigarret i li van refregar un pal de fregar per la cara.

Más información

El Tribunal Suprem ha confirmat les penes de dos anys i tres mesos de presó per a dos membres de la Guàrdia Urbana de Barcelona per torturar un jove al setembre de 2006. Després de mantenir una baralla amb ell en una discoteca els agents el van portar a comissaria, on el van colpejar repetides vegades, li van apagar una cigarreta a l'espatlla i li van refregar un pal de fregar per la cara.

La baralla va començar en una famosa discoteca del centre de Barcelona, ​​on quatre agents de la Guàrdia Urbana de la ciutat es trobaven de servei. Un jove va colpejar a un d'ells amb un got a la cara perquè un dels agents havia "molestat" a una amiga seva.

Els guàrdies van reduir el jove i el van traslladar a comissaria en un furgó policial. Un cop a dependències policials de la Zona Franca, els dos condemnats, juntament amb dos agents "no identificats" van començar a clavar cops de puny i puntades de peu al jove, a més d'apagar una cigarreta en una espatlla i passar-li un pal de fregar per la cara.

Durant l'agressió, el jove va signar un escrit en el qual se li atribuïen delictes de lesions, d'atemptat contra agents de l'autoritat i la salut pública.

La Sala del Penal del Tribunal Suprem confirma ara les penes de dos anys i tres mesos de presó que l'Audiència Provincial de Barcelona va imposar a aquests dos agents de la Guàrdia Urbana per diversos delictes de tortures greus i lesions. Declara provat en la seva sentència que els condemnats van actuar per motius aliens a la seva condició policial, per la "absoluta falta d'acreditació de cap acte que justifiqui el comportament agressiu cap a una persona ja privada de llibertat i controlada en dependències policials".

En la seva sentència, de la qual ha estat ponent el magistrat Luciano Varela, l'alt tribunal anul.la la quantitat amb què el jove haurà d'indemnitzar un dels agents, però manté intacta la quantitat de 2.460 euros que el jove haurà d'abonar a l'agent a qui va estampar un got a la cara al començament de la baralla a la discoteca.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00