Sociedad

Foment reclama a Mas que eviti un "xoc de trens" i reivindica el pacte fiscal

El president de Foment del Treball, Joaquim Gay de Montellà, ha manifestat el seu rebuig frontal a la intenció del Govern d'Artur Mas d'iniciar un procés sobiranista, el que provocaria una "xoc de trens" entre Catalunya i Espanya, i ha reivindicat el pacte fiscal com un instrument encara vàlid i necessari

El President del Foment del Treball, Joaquim Gay de MontellàACN

El president de la patronal catalana ha estat clar: "No volem un xoc de trens. Ni una societat catalana fraccionada. Des del món empresarial de Catalunya que representa Foment del Treball ho hem demanat i ho demanarem". Així ho ha afirmat en una conferència a Barcelona, en què ha advocat per impulsar una reforma de la Constitució si l'actual normativa no permet un model de pacte fiscal per a Catalunya.

"Si s'evidenciés que la Constitució no recull l'opció d'un model com el pacte fiscal, es podria esperar que el mateix procés polític fos capaç de consensuar una reforma de la Constitució que li donés cabuda"

I és que el màxim representant d'aquesta patronal catalana ha reiterat les "dubtes" de l'organització que presideix sobre la conveniència d'iniciar un procés d'autodeterminació en un context amb una crisi tan "greu", i ha confiat que qualsevol plantejament que es faci des de Catalunya tingui un "respecte escrupolós" a la legalitat

Más información

Ha criticat la solidaritat territorial mal entesa d'Espanya, que, segons la seva opinió, ha conduit a la situació actual, i ha reivindicat que Catalunya és el motor econòmic "d'aquest Estat o del que hagi d'arribar en un futur", tot i que ha reiterat les seves reticències a portar a terme un procés sobiranista.

Gay de Montellà també ha fet referència a la necessitat que el Govern central relaxi l'objectiu del dèficit a Catalunya en el cas que produís una suavització per a l'Estat per part de les autoritats europees.

"Aquesta suavització, en cas de produir-se, hauria de traslladar-se a les comunitats autònomes en general i a Catalunya en particular, que aquest any es veu obligada a retallar 4.000 milions d'euros, el mateix que el Fons Monetari Internacional (FMI) demana a Portugal", ha argumentat.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00