Sociedad

Cimera a cinc pel dret a decidir

CiU, ERC, PSC, IC i la CUP es reuneixen avui divendres per intentar pactar un text conjunt entorn el dret a decidir. Una cimera a 5 en la qual, d'entrada, ni PSC ni Esquerra estan diposats a cedir, el que fa impracticable l'entesa

Que es declari Catalunya subjecte polític i jurídic fa pràcticament impossible un acord entre els cinc partits entorn el "dret a decidir". Fonts de la direcció del PSC, confirmen que la proposta de CiU i Esquerra Republicana de declaració i que inclou aquest punt és inassumible per la formació fet que fa preveure que l'intent de demà de sumar els 107 diputats quedarà en no res. De la seva banda Esquerra es nega en rotund a renunciar a aquesta definició de Catalunya.

Oficialment els socialistes argumenten que l'inclosió del punt és un "peatge" que Convergència i Unió ha de pagar per aprovar els pressupostos amb els republicans i que "ells no tenen perquè veure-s'hi arrossegats". El PSC, malgrat mostrar-se ja obertament a favor del dret a decidir, està en una posició feble i més després que el líder del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, tanqués la porta per enèssima vegada a la consulta en el Comité Federal del Partit. "Una part no pot decidir pel tot" va argumentar. Demà a primera hora reunió dels portaveus dels grups parlamentaris, a excepció de PP i Ciutadans, per intentar acordar un text únic cara el ple de la setmana que ve.

Más información

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00