¿No tienes cuenta?

Regístrate

¿Ya eres usuario?

Entra en tu cuenta

O conéctate con

Hisenda denuncia 23 majoristes xinesos per defraudar 64 milions

Es tracta de 23 empreses de Barcelona i Girona que es dediquen a importar productes xinesos i després els venen a botigues del "tot a cent". L'Agència Tributària els acusa de defraudar més de 64 milions en quotes de l'IVA i de l'Impost de Societats

Segons el delegat especial de l'Agència Tributària a Catalunya, Gonzalo David García de Castro, hi ha 43 persones implicades, la majoria d'origen xinés. També un agent privat de duanes.

Els majoristes denunciats estan ubicats principalment als municipis de Badalona i Sant Adrià del Besòs. Els investigadors expliquen que haurien muntat un complex entramat per amagar el valor real de les importacions a la duana i vendre posteriorment les mercaderies en diner negre per evitar el pagament d'impostos.

Per defraudar Hisenda feien factures falses amb la intenció de declarar molts menys productes dels que entraven i també per un valor inferior.

García de Castro citava un exemple clar: "En un magatzem, amb un volum de circulació de mercaderia molt important, amb 5 treballadors, només emetien dues factures per dia. Això era molt significatiu "

L'Agència Tributària ha presentat 18 denúncies davant la fiscalia contra 43 persones sospitoses d'haver comès 133 delictes fiscals. El següent pas serà que el jutge accepti la seva imputació i la proposta de embargar més de 80 immobles i 240 comptes bancaris.

Cargando