Sociedad

Centre pioner de l'escleròsi múltiple a la Vall d'Hebron

El recinte hospitalari de la Vall d'Hebron disposa des del mes de desembre d'un centre pioner per la recerca, la docència, l'atenció mèdica i la neurorehabilitació de malalts d'esclerosi múltiple

El Cemcat atendrà 9.000 malalts a l'any en un centre que, entre altes innovacions, disposa d'un simulador d'un habitatge amb automatismes que ensenya a fer más fàcil la vida a malalts amb mobilitat afectada.

El Cemcat està distribuït en tres plantes on es diagnostica malalts, on es fa atenció mèdica, investigació i rehabilitació. De fet, en el seu àmbit és un centre únic pel fet d'aglutinar tots aquests aspectes relacionats amb l'escleròsi, i té la vocació de convertir-se en un exemple per a altres.

Más información

L'esclerosi múltiple afecta 5 de cada 100.000 persones i es diagnostiquen 350 casos nous cada any a Catalunya. Al Cemcat, 50 persones hi fan rehabilitació cada dia, i unes 150 hi passen consulta.

Un dels espais més innovadors del centre és la recreació d'un pis domotitzat que, amb l'ajuda d eles tecnologies fa més fàcil la vida als malalts.

Des d'una cuina on el marbre es pot apujar i abaixar per adaptar-lo a l'alçada de la cadira de rodes, fins a un dispositiu adaptat a una tauleta, que permet obrir i tancar portes, llums o controlar els electrodomèstics.

Les obres les han costejat entre la Generalitat, La caixa i la Fundació Escleròsi Múltiple amb aportacions privades.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00