Sociedad

El jutge del cas Mercuri veu indicis que es van pagar comissions a l'ex-regidor Soriano

Així es desprèn de l'aixecament parcial del sumari del cas. Parcial perquè el magistrat considera que encara li falta molta informació per vincular el cas amb altres càrrecs de l'Ajuntament, inclòs l'Alcalde Manel Bustos

En l'aute d'aixecament del sumari el jutge explica que els investigadors han diferenciat dos blocs de fets que podrien ser constitutius d'un delicte. El primer, és el que fa referència al grup d'empresaris que suposadament haurien pagat comissions irregulars a l'exregidor del PP a Sabadell, Jordi Soriano, perquè haurien pensat que tot i estar a l'oposició podia tenir influència a l'hora d'adjudicar-los diferents obres públiques.

El segon bloc és el que fa referència als 14 càrrecs de l'Ajuntament de Sabadell imputats en el cas, entre ells l'alcalde Bustos i que continua sota secret de sumari.

Sobre el primer bloc, el dels empresaris i el que el jutge veu més consolidat: el magistrat desgrana que els investigadors van començar a seguir aquesta pista a principis del 2010, quan Soriano encara era regidor de l'Ajuntament, i arran d'una denúncia d'un empresari, Nicolàs Giner, que li hauria pagat una comissió per aconseguir que Soriano li fes d'intermediari a l'hora d'aconseguir determinats projectes.

Más información

A partir d'aquí s'haurien punxat telèfons i els investigadors haurien aconseguit proves com ara un missatge d'sms d'un empresari que hauria pagat 300.000 euros a Soriano i després li diu textualment "si sale la mejora de Guillen la lio muy gorda en la ciudad y saldremos salpicados todos, perdona que sea tan duro pero me da rabia que en la gente que hemos confiado no nos terminan de ser claros".

O una trucada entre dos empresaris on es diu que interessa molt Soriano perquè depenen d'això a l'hora d'obtenir unes obres al cementiri de Sabadell. En aquestes trucades punxades també es parlaria de la influència del tiet de l'alcalde Bustos, Melquíades Garrido.

Tot i així el jutge prorroga el secret de les actuacions un mes més sobre tot el que té a veure amb els polítics imputats del PSC en aquesta causa, entre ells l'alcalde Manel Bustos. Diu el jutge textualment que li queda molta i abundant documentació en aquest sentit que analitzar

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00