¿No tienes cuenta?

Regístrate

¿Ya eres usuario?

Entra en tu cuenta

O conéctate con

Ultimàtum a Jaume Torramadé

Si no presenta la renuncia com a President de la Diputació de Girona abans del dia 29, li presentaran una moció de censura amb el suport de tots els grups polítics

Una notícia que transcendeix el dia que s'ha constituït la comissió Torramadé per investigar si es va intentar silenciar a l'assessora Minerva Amador amb diner públic i si hi va haver altres irregularitats.

El ple de la Diputació s'havia de celebrar dimarts però s'ha traslladat fins el dia 29, i segons ha pogut saber la Cadena SER, és la data límit que li han posat al president de l'organisme, Jaume Torrmadé perquè presenti la dimissió.

En cas que no ho faci, els grups polítics ja tenen acordat presentar una moció de censura per treure'l del mig. Fonts de CiU asseguren que ja està pactat que renunciï el mateix dia 29 i que es pugui fer el ple que nomenaria a Joan Giraut, alcalde de Castell Platja d'Aro d'Unió Democràtica com a nou president.

Avui s'ha constituït la comissió d'investigació que convocarà per interrogar als actors del cas Minerva Amador. Els funcionaris i polítics que puguin aportar llum sobre si es va intentar comprar el silenci d'Amador amb diner públic (50 mil euros d'una subvenció teatral) i evitar que denunciés a Jaume Torramadé per assetjament sexual

També investigaran altres aspectes que podrien haver estat irregulars com si funcionaris de la diputació van participar en maniobres que no els pertocava. En cap cas entrarà en aspectes considerats personals del president de la Diputació i alcalde de Salt i de l'assessora. Les sessions de la comissió Torramadé es faran a porta tancada i alguns dels compareixents ja han anunciat que hi aniran acompanyats d'assessors legals.

La comissió la presideix el president accidental de la Diputació i alcalde de Banyoles, Miquel Noguer i està formada per dos convergent més: Pere Vila i Miquel Calm. Dues socialistes: Pia Bosch i Teresa Ferres i un republicà, Lluís Sais.

Cargando