Sociedad

Cal ajut humanitari urgent a Barcelona

Creu Roja considera urgent l'ajut humanitari a l'assentament del carrer Puigcerdà de Barcelona, on viuen en condicions miserables més de 200 persones

ANNA PUNSÍ

A través d'un acord amb l'Ajuntament de la ciutat, aquesta entitat entrarà durant la pròxima setmana en aquesta nau abandonada per oferir suport a les persones més vulnerables que hi malviuen i hi treballen. Els oferiran ajut com a mínim durant 6 mesos i mentrestant, el consistori preveu donar-los feina a través de diverses cooperatives.

Creu Roja va fer el mes de novembre una diagnosi de la situació en aquest assentament, el més nombrós, actualment, i les conclusions van ser clares: s'hi havia d'actuar de forma ràpida oferint alimentació, roba i suport sanitari a les persones que hi viuen en condicions molt precàries.

Más información

L'entitat ha dissenyat un pla en dues fases, la primera de 2 mesos de durada per cobrir les primeres necessitat i la segona, de 4 mesos més, per buscar solucions particulars a cada persona vulnerable. El responsable de Creu Roja a Catalunya, Enric Morist ha explicat que també els oferiran habitatge però posar-los en barracons no resoldria res.

L'Ajuntament també ha buscat el suport del programa d'inserció laboral Incorpora de La Caixa i d'altres entitats per donar feina a aquestes persones que actualment es dediquen a recollir ferralla.

El comissionat d'immigració i acció comunitària de l'Ajuntament, Miquel Esteve ha reconegut que el pla té limitacions sobretot amb els que no tenen papers. També ha volgut deixar molt clar que es considera persona vulnerable aquella que si es queda sense un sostre a l'assentament es queda al carrer.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00