¿No tienes cuenta?

Regístrate

¿Ya eres usuario?

Entra en tu cuenta

O conéctate con

El sindicat majoritari a Nissan accepta les condicions pel nou vehicle a Zona Franca

El sindicat USOC, que és majoritari però sense majoria absoluta al Comité d'Empresa, ha signat l'acord amb la Direcció perquè es pugui atorgar a la planta de la Zona Franca un nou vehicle. Un acord que contempla salaris més baixos per al miler de treballadors que es contractarien

USOC reclama a algun dels altres sindicats que també són presents al Comité que s'afegeixin a la signatura. De moment, UGT vol reobrir les converses.

Jordi Carmona, delegat de la UGT a Nissan, diu que les posicions de sindicats i direcció estaven molt pròximes la setmana passada i confia que la multinacional vulgui reprendre les negociacions en els propers dies.

La resta de sindicats mantenen postures diverses: mentre CCOO es mostra més reticent, el sindicat majoritari, l'USOC, ha signat l'acord aquest matí.

Els treballadors consideren que assumeixen un sacrifici important, però que és pitjor perdre la fabricació del nou turisme que garanteix el futur a mig termini de la planta.

Segons ha sabut la SER, el Departament d'Empresa i Ocupació continua exercint d'intermediari entre l'empresa i la resta de sindicats perquè es reprenguin les negociacions.

Per la seva banda, l'empresa assegura que la decisió està ara sobre la taula dels directius al Japó i veu molt difícil que es pugui fer marxa enrere.

Arantza Mur: "Es necesario prorrogar el plan PIVE hasta que se inicie la recuperación de la demanda"

Cargando