¿No tienes cuenta?

Regístrate

¿Ya eres usuario?

Entra en tu cuenta

O conéctate con

Pla pilot per convertir a joves aturats i sense estudis en pagesos

El Consell comarcal del Baix Llobregat ha posat en marxa un pla pilot adreçat a joves que es troben a l'atur i sense estudis. Els formaran en ocupacions relacionades amb la pagesia i s'acabaran inserint professionalment a les explotacions del Parc Agrari del Baix Llobregat

El Parc Agrari del Baix Llobregat /

Per tal de fer front a l'alta xifra de joves sense estudis i que es troben a l'atur, el Consell Comarcal del Baix Llobregat ha vist en la potenciació de l'activitat agrària un factor de desenvolupament econòmic. Han posat en marxa una experiència pilot que formarà en la producció ecològica de fruites i hortalisses a 16 joves d'entre 16 i 25 anys que es troben a l' atur.

L'objectiu és inserir-los amb pràctiques laborals a empreses del Parc Agrari durant sis mesos i que acabin tenint feina allà. Si no ho aconsegueixen, els ajudaran a crear empreses o cooperatives entre els joves per explotar terres que actualment estan abandonades. Joaquim Balsera, president del Consell Comarcal del Baix Llobregat, assegura que "el desenvolupament d'aquesta formació, acompanyament i inserció per a joves en el camp agrari serveix per potenciar un sector que ha estat important històricament i ho serà en el futur".

Al mateix temps, el Consell Comarcal ha posat en marxa plans similars que realitzen el cicle complet de formació, pràctiques i acompanyament posterior per formar auxiliars de cuina, assistents de persones dependents, auxiliars de magatzem, caixers i reposadors. A banda de l'agricultura, l'entitat comarcal veu en el turisme un altre sector a través del qual reduir l'alt nombre d'aturats.

Cargando