¿No tienes cuenta?

Regístrate

¿Ya eres usuario?

Entra en tu cuenta

O conéctate con

Consens improbable

Fins dimecres hi ha temps, però ara mateix l'acord al voltant de la declaració sobiranista que ha de votar el Parlament sembla molt llunyà. El PSC insisteix que la proposta ha de complir amb la legalitat. Mentrestant, la resta de partits que podrien signar el document incrementen la pressió sobre els socialistes i els acusen de bloquejar el procés

Els socialistes catalans insisteixen que el text no ha de parlar de sobirania, que s'ha d'ajustar a la legalitat i que no ha de pressuposar que el resultat del dret a decidir serà la independència. Aquests plantejaments no agraden a Iniciativa, Esquerra i CiU. El secretari d'organització de Convergència i Unió, Josep Rull, considera que els socialistes catalans estan intentant dinamitar la possibilitat d'un acord ampli al voltant d'aquesta qüestió.

Rull afegeix que no es pot dir que Catalunya és una nació i després negar-la com a subjecte polític i sobirà. La presidenta del Parlament, Núria de Gispert, de CiU, creu que el que passa en realitat és que el PSC està obeint ordres de Madrid. Núria de Gispert ho va dir en una entrevista al 3/24. Esquerra Republicana i Iniciativa per Catalunya també s'han mostrat crítics amb el PSC. Queden poc més de 48 hores per posar-se d'acord o trencar la baralla.

Cargando