Sociedad

El jutge reparteix culpes en el cas dels trens de la Diada

La sentència diu que l'Ajuntament de Girona es va excedir en les seves competències, quan va contractar trens, però també pica la cresta a la Delegació del Govern a Catalunya per haver intentat utilitzar les institucions per aconseguir beneficis polítics

Imatge d'un dels trens contractats per l'Ajuntament de Girona per la Dida de 2012ACN

El jutjat contenciós-administratiu ha admès en part el recurs que va presentar la Delegació del Govern contra l'acord de l'Ajuntament de Girona de contractar els trens. Diu la sentència que es va excedir del seu àmbit competencial, perquè es posa en reivindicacions de caràcter supramunicipal.

Diu la sentència que és evident que la finalitat de l'ajuntament de Girona (i del de Figueres que encara que no va contractar els trens, anava de la mà del de Girona) era participar en un projecte que desborda les competències municipals i intentant beneficiar-se del seu èxit amb les conseqüències polítiques posteriors.

Un cop dit això basant-se en sentències anteriors d'altres tribunals, el jutge diu que tampoc no es pot obviar la conducta de la Delegació del Govern que amb l'excusa de defensar la legalitat interposa recursos com aquest que, segons l'alt tribunal "malbaraten recursos humans i econòmics" tot i sabent que la transcendència jurídica serà pràcticament nul.la.

Más información

La sentència no entra a avaluar què s'ha de fer amb els 2.500 euros de superàvit que van donar els dos trens que es van organitzar i que es van cedir al Banc dels Aliments. Acaba repartint les costes -les despeses del judici- a parts iguals entre la Delegació del Govern i l'Ajuntament de Girona.

Raül Muxach

Raül Muxach

En Ràdio Girona desde 1998. Redactor de informativos y narrador de partidos de futbol y baloncesto.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00