¿No tienes cuenta?

Regístrate

¿Ya eres usuario?

Entra en tu cuenta

O conéctate con

Declaració de CiU, ERC i IC

Nacionalistes i republicans només han aconseguit sumar Iniciativa a la resolució, que han presentat aquest matí al registre del Parlament. A petició del PSC, la Mesa del Parlament ha ampliat fins dos quarts de set de la tarda el termini per presentar esmenes a la declaració de sobirania

El portaveu de CiU presenta al registre del Parlament el text pactat entre les tres formacions /

Nacionalistes i republicans només han aconseguit sumar Iniciativa a la resolució. Amb el PSC no hi ha acord, i a aquestes alçades sembla impossible que pugui haver-n'hi, perquè els socialistes estan enrocats en la seva negativa a acceptar la definició de Catalunya com a "subjecte polític i jurídic sobirà"

Els socialistes estan tan enrocats en el no, com Esquerra Republicana en la defensa d'aquest concepte. Pel PSC és inacceptable, pels republicans irrenunciable. Així les coses, a les 10 del matí s'acaba el termini per a presentar esmenes al text, i només hi ha un acord de 3.

CiU i ERC han aconseguit el suport d'Iniciativa després d'acceptar-los l'última petició: que quedi clar que serà el Parlament, i no el Govern, qui jugarà el paper central en el procés sobiranista.

Amb el PSC, continuaran les converses però és molt improbable que hi hagi un apropament. Pels socialistes, definir Catalunya com a "sobirana" queda al marge de la legalitat, i ho consideren tant com fer una declaració unilateral d'independència.

Des de CIU, insisteixen que el text és només una declaració política, que no se li ha de buscar la literalitat jurídica. Els nacionalistes sospiten que aquest és l'argument a què s'ha agafat el PSC per fugir de l'acord.

La Mesa del Parlament ha decidit ampliar el termini per presentar esmenes a la declaració de sobirania fins a dos quarts de set de la tarda. La pròrroga arriba a instàncies del PSC, que aquest mateix dimarts ha demanat que s'allargués el termini un cop CiU, ERC i ICV-EUiA han registrat un text conjunt. És la segona pròrroga que es concedeix.

Cargando