¿No tienes cuenta?

Regístrate

¿Ya eres usuario?

Entra en tu cuenta

O conéctate con

La Generalitat no compleix l'objectiu de dèficit de 2012

Artur Mas ha comparegut avui per explicar que ni amb les retallades han aconseguit quadrar els comptes. 2012 es tanca amb un dèficit del 2,3 per cent

El president de la Generalitat, Artur Mas /

Posada en escena al més alt nivell. Mas, acompanyat dels consellers d'Economia, Andreu Mas-Colell i del de Presidència, Francesc Homs.

I tot això per presentar la liquidació provisional de l'any 2012, que no és bona. Catalunya no complirà amb els objectius fixats per Madrid i per Brussel · les. Les autonomies tenien fixat un sostre del 1,5 per cent i els comptes catalanes presenten un dèficit 8 dècimes superior.

La Generalitat culpa el Govern central d'aquesta desviació. A mitjans de 2012 l'executiu de Mariano Rajoy vaig aprovar unes mesures en sanitat i educació que havien de suposar un estalvi de 1.000 milions d'euros. El Govern català assegura que es va emprar a fons però només ha aconseguit estalviar 143.

Artur Mas ha volgut avui donar la màxima notorietat als esforços de contenció que han fet, precisament per aconseguir que s'ampliï el sostre de dèficit per a aquest exercici.

Mas ha remarcat que Catalunya ha fet un esforç "immens i ingent" per reduir la despesa, tot i la "permanent deslleialtat" del Govern central, al qual ha acusat de no repartir equitativament els límits del dèficit. "S'han reduït 4.200 milions d'euros de despesa ordinària (...) i un govern capaç de reduir la despesa així és un govern que fa els deures, amb enormes dificultats"

Cargando