Sociedad

Els jutges volen que s'acabi amb els privilegis processals dels polítics

Les principals associacions de jutges adverteixen que cal revisar els privilegis processals que tenen actualment els polítics pel fet de ser aforats, i que implica que els diputats autonòmics i estatals, quan son jutjats, vagin directament al Tribunal Superior de Justícia o al Suprem

Detall del Palau de Justícia, on es troba l'Audiència de Barcelona i el TSJCACN

Creuen que aquesta diferència amb la resta de ciudatans no s'entén en casos, per exemple, de corrupció, en el que defensen que podrien ser jutjats de manera ordinària com qualsevol altre ciutadà.

Els jutges argumenten que aquests privilegis estaven pensats per defensar la llibertat d'expressió i perquè el poder judicial no pogués impedir el bon funcionament de les cambres. Actualment, però, creuen s'hauria de replantejar si s'ha de mantenir per a tots els casos.

Argumenten que aquest privilegi no només deixa en entredit el principi d'igualtat davant la justícia sinó que també, genera molts problemes processals.

D'una banda, perquè en una causa conjunta - en la que hi ha més d'un imputat i un d'ells és aforat - fa que tota la causa vagi a aquest tribunal - i d'altra banda perquè en els casos que van directament al suprem trenca amb el principi de doble instància: és a dir, que tothom té dret a recórrer davant un jutjat de rang superior perquè revisi una sentència que li hagi sigut desfavorable.

Más información

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00