Sociedad

Torramadé dimiteix

Finalment no ha exhaurit el termini i Jaume Torramadé ha presentat la seva dimissió com a president de la Diputació de Girona

Tots els grups de la Diputació de Girona havien acordat que si Torramadé no plegava abans del dia 29 li presentarien una moció de censura. L'ultimàtum ha fet el seu efecte i l'alcalde de Castell-Platja d'Aro, Joan Giraut (d'Unió Democràtica) té el camí lliure per ser elegit president de la corporació.

La setmana passada ja es va constituir la comissió d'investigació d'aquest cas. Es tracta de determinar si es va intentar comprar el silenci de Minerva Amador amb diner públic (50.000 euros d'una subvenció teatral) per evitar que denunciés a Jaume Torramadé per assetjament sexual.

També investigaran altres aspectes que podrien haver estat irregulars com si funcionaris de la diputació van participar en maniobres que no els pertocava per desactivar Amador.

Más información

En cap cas entrarà en aspectes considerats personals del president de la Diputació i alcalde de Salt i de l'assessora. Les sessions de la comissió Torramadé es faran a porta tancada i alguns dels compareixents ja han anunciat que hi aniran acompanyats d'assessors legals.

La comissió la presideix el propi Miquel Noguer i està formada per dos convergent més: Pere Vila i Miquel Calm. Dues socialistes: Pia Bosch i Teresa Ferres, i un republicà, Lluís Sais.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00