Sociedad

Mas reclama "consensos amplis" sobre el ''dret a decidir''

El president de la Generalitat ha emplaçat la resta de partits a construir "consensos amplis" en aquesta nova legislatura. Navarro i Camacho li han retret que se centri en la independència i no en la sortida de la crisi

El president de la Generalitat, Artur MasACN

Just abans de votar-se al Parlament la declaració de sobirania consensuada per CiU, ERC i ICV-EUiA, amb el no del PSC, Mas ha invitat a construir una "majoria sòlida a favor d'un gran repte de país, com és el ''dret a decidir".

"Si depenem més de nosaltres, les coses ens aniran millor", ha dit Mas, per a qui un moment amb l''actual requereix consens, voluntat de diàleg i generositat per construir grans acords.

"Que ningú es despisti: el país requereix generositat i hem de ser quants més millor", ha assenyalat el president de la Generalitat, que ha afegit que aquesta voluntat de consens també l'estén a altres qüestions i reptes de la legislatura que ell considera claus.

La intervenció de Mas no ha agradat gens als líder de PSC i PPC. Tant Pere Navarro com Alícia Sánchez-Camacho han criticat l'èmfasi del president de la Generalitat en iniciar el camí cap a la "independència" i han lamentat que la primera sessió plenària de l'any se centri en la declaració de sobirania i dret a decidir.

Más información

Tots dos han coincidit a destacar que enlloc de la sobirania, la sortida de la crisi hauria hagut de centrar el primer debat parlamentari de la legislatura.

De la seva banda, el president d'ERC, Oriol Junqueras, ha defugit la confrontació i ha instat tots els partits a donar suport a l'executiu en els grans temes de país, com el dret a decidir i les noves mesures fiscals.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00