¿No tienes cuenta?

Regístrate

¿Ya eres usuario?

Entra en tu cuenta

O conéctate con

El jutge imputa l'alcalde Bustos en vuit presumptes trames

L'instructor ha dividit el Cas Mercuri en 31 peces per facilitar la investigació, entre elles la que fa referència al número 2 del PSC, Daniel Fernandez, que es remetrà al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya

Manuel Bustos quan va anunciar que deixava temporalment de ser alcalde de Sabadell (4-12-2012) /

El jutge del Cas Mercuri imputa a l'alcalde de Sabadell, Manel Bustos, en vuit suposades trames de malversació i adjudicacions irregulars. L'instructor ha dividit la investigacio en 31 peces, entre elles la que fa referència al número 2 del PSC, Daniel Fernandez, i la contractació d'un càrrec de l'Ajuntament de Montcada i Reixach, que es derivarà al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per la condició d'aforat del diputat.

A la vista de la magnitut que està agafant la investigació el jutge ha decidit ordenar-la i separar el diferents indicis delictius que ara mateix té sobre la taula.

D'aquí que hagi dividit la causa en 31 parts. Això sense perjudici que més endavant i tenint en compte que bona part de les actuacions, la dels últims dos anys, continuen secretes es puguin ampliar a ajuntar aquestes peces.

El jutge destaca una de les parts, que seria la que vincula els empresaris que haurien pagat comissions a l'exregidor del PP Jordi Soriano a canvi d'adjudicacions. De fet, aquesta és la peça que el magistrat considera més consolidada i de la que s'ha aixecat el secret de sumari.

L'alcalde de Sabadell forma part de vuit d'aquestes peces que ha separat el jutge. La més destacada és la que es centra en les gestions presumptament irregulars del batlle a l'Ajuntament per adjudicar al seu oncle, Melquiades Garrido -a qui els investigadors sitúen també al centre de la trama, tal i com ha explicat aquesta emissora- la construcció de les naus perquè l'empresa AUDI pogués anar al Parc Empresarial Sant Pau de Riu Sec de Sabadell.

El jutge també manté sota sospita el paper de l'alcalde en l'adjudicació presumptament irregular en l'adjudicació del servei de recollida de la brossa o en la concessió d'una subvenció de 25.000 euros a la Fundació Privada ACSAR desde la Federació de Municipis de Catalunyaa, que l'alcalde presideix.

També es tramitarà per separat la causa que afecta a la trucada al número 2 del PSC, Dani Fernandez, per la constractació d'una persona a l'Ajuntament de Montcada i Reixach i que segurament es tramitarà al TSJC per la condició d'aforat del diputat al Parlament.

Cargando