Sociedad

La grip arriba a categoria d'epidèmia

La grip superarà aquesta setmana el llindar d'epidèmia i pot arribar al seu nivell màxim d'expansió al final del mes de febrer

Un professional administra una vacuna contra la gripACN

El virus d'enguany té un comportament semblant al de l'hivern passat i els metges subratllen que la vacuna subministrada està sent força efectiva amb les soques que circulen.

Más información

El virus de la grip arribarà aquesta setmana als nivells d'epidèmia a Catalunya per primer cop aquest hivern, un llindar que s'estableix quan hi ha una preeminència de més de 94 casos per 100.000 habitants. És l'inici d'una corba ascendent que pot arribar al seu punt màxim a finals del mes de febrer, segons l'epidemiòleg de l'Hospital Clínic Antoni Trilla:" Previsiblement aquesta setmana ja ultrapassarem el nivell que utilitzem per definir la situació epidèmica i a partir d'aquí és com pujar una muntanya. El problema és que no sabem quina alçada final tindrà. El pic segurament l'assolirem a finals de febrer"

El descens de les temperatures dels últims dies ha facilitat l'expansió del virus que, segons els especialistes és semblant al d'anys anteriors i queda ben cobert per la vacuna que s'ha administrat enguany: "Una mica és una mescla de diferents virus. N'hi ha del tipus A i del tipus B. Afortunadament, la majoria d'aquests virus estan coberts per la vacunació, de manera que les persones que estan vacunades, que són les de més risc, no haurien de patir especials conseqüències i la resta de la població previsiblement tindrà una temporada de grip normal"

La vacuna té una efectivitat d'entre el 50 i el 60% en les persones a qui s'ha administrat. Els metges recomanen repòs i tractament amb antitèrmics i no prendre antibiòtics, que no són efectius contra els virus.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00