Sociedad

Una exregidora del PP, presumpte intermediària de coure robat

En el sumari del Cas Mercuri, els Mossos sospiten que l'exregidora del PP aCastellar del Vallès, Sandra Roig, hauria fet d'intermediària per col·locar coure robat a empresaris

Del sumari del cas Mercuri també s'en desprén que arran d'algunes intervencions telefòniques, els Mossos van demanar investigar l'exregidora del PP a castellar del Vallès, Sandra Roig, però per altres presumptes delictes sense relació amb el Cas Mercuri. Els agents sospiten que va fer de mediadora entre lladres de coure i empresaris interessats en donar sortida a aquest material.

Segons expliquen els Mossos en un dels informes policials inclosos en el sumari del Cas Mercuri, la mediació de l'exregidora del PP hauria servit "per donar sortida a tones de cable de coure robat".

Más información

En el document, la policia catalana sosté que Sandra Roig estava "al cas de les persones que robaven el material i sobre els mètodes que utilitzaven per sostreure'l i també per netejar-lo per poder tornar-lo a vendre".

Segons relaten els agents, el paper de Roig consistia "en posar en contacte" els presumptes lladres amb "empresaris que tinguessin la capacitat i els contactes per donar una sortida al coure en el mercat negre".

El jutge va ordenar als Mossos que investiguessin de manera separada els fets.

Pel que fa a la suposada participació de Roig en la presumpta trama de corrupció urbanística, el jutge la considera "un element clau", i creu que podria "haver posat en contacte", una altra vegada com a intermediària, el presumpte cervell, l'exregidor del PP Jordi Soriano, amb alguns dels constructors suposadament implicats.

Roig també hauria participat, segons relata el jutge en un dels autos, en les presumptes entregues "de diners a Soriano", a canvi de les adjudicacions sota sospita.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00