Ocio y cultura

Cultura busca una via per pagar al MACBA

El ministeri d'Hisenda ha vetat el pagament de la subvenció prevista als pressupostos del 2012 perquè la Generalitat ha superat el topall de dèficit previst. Això suposa que el Museu d'art contemporani de Barcelona (MACBA) no cobrarà l'1'6 milions d'euros compromesos al pressupost del 2012 i que el museu ja ha gastat

. La secretaria d'estat de Cultura diu que està buscant vies alternatives per fer efectiu el pagament perquè -diuen- són molt conscients de la situació que es crearia si l'Estat no aporta els diners compromesos.

Des de l'estiu El Museu d'art Contemporani té problemes per pagar despeses bàsiques com ara la llum.

Ahir La direcció del MACBA urgia a les administracions presents al museu -és a dir Ajuntament, Generalitat i Govern central- a trobar una solució que permeti que ,de manera immediata, el museu rebi el 1.600.000 euros compromesos als pressupostos de l'estat de l'any passat.

Más información

El Ministeri d'Hisenda ha vetat definitivament el pagament de la subvenció compromesa amb l'argument que Catalunya no ha complert la llei d'estabilitat pressupostària que fixava el límit del dèficit en el 1'5%.

El govern d'Artur Mas va reconèixer dimarts oficialment aquest incompliment -s'ha superat en 8 dècimes el topall de dèficit fixat per aquest any- però va responsabilitzar el Govern espanyol. En aquest escenari, el director del MACBA, Bartomeu Marí, insisteix que aquesta situació és aliena al museu, que necessita els diners amb urgència. "No em puc imaginar que en moment determinat d'aquest any no obrim la porta. No es tracta d'un problema de mala gestió del museu. Desitgem que les institucions s'entenguin en aquest moment i aportin la solució a un problema que ells han creat"

La direcció del MACBA fa setmanes que pressiona al Ministeri i a la conselleria de Cultura per trobar una solució.

Fa uns dies, el gerent del MACBA va aprofitar una visita del Secretari d'Estat de Cultura, José María Lassalle, a Barcelona per reunir-se amb ell i traslladar-li la gravetat de la situació. Cal recordar que l'impagament d'aquests diners compromesos per l'estat en els pressupostos del 2012 està provocant que des de l'estiu el MACBA tingui problemes per pagar despeses bàsiques com ara la llum.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00