Sociedad

El ministre Cañete diu que "quan un país té una Constitució tan clara, el Govern ha de fer que es compleixi"

El responsable d'Agricultura, en una entrevista a la Cadena SER, diu que la resposta a la declaració sobiranista aprovada pel Parlament "ha de venir de la Constitució"

El ministro de Agricultura, Alimentación y Medio Ambiente, Miguel Arias Cañete, ha asegurado que el dato del paro de la EPA, que deja un récord histórico de la tasa de desempleo superior al 26%, es "un mal dato" aunque ha destacado que la reforma laboral "está dando sus frutos"CADENA SER

Arias Cañete s'ha mostrat tranquil després que el Parlament català aprovés la seva declaració sobiranista. "El primer que cal fer és una lectura tranquil · la de la Constitució, en l'article 1 diu que la sobirania resideix en el poble espanyol i després diu que tots els poders públic estan sotmesos a la Constitució. Quan un país té una Constitució tan clara el Govern ha de fer que es compleixi ", ha explicat el ministre, que creu que els serveis jurídics de l'Estat hauran de veure les conseqüències jurídiques i polítiques per donar una resposta. "La resposta ve de la Constitució", ha conclòs Arias Cañete.

El ministre popular ha estat clar pel que fa al 'cas Bárcenas' i els supòsits pagaments en sobres a dirigents del PP. "No tinc ni idea d'on surten aquestes informacions", ha dit Arias Cañete. El ministre ha assenyalat que ha estat molts anys en el comitè de direcció i al comitè nacional i que mai ha sentit parlar d'aquests sobres. "A mi ningú m'ha ofert un sobre i si ho haguessin fet ho hagués rebutjat", ha explicat el ministre, que s'ha remès a les seves dades fiscals que estan a la pàgina web de les corts. Arias Cañete no creu que Bárcenas estigui amenaçant el PP. "Jo mai he vist un sobre ni he escoltat rumors de la seva existència en tots els anys que he estat aquí".

Más información

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00