¿No tienes cuenta?

Regístrate

¿Ya eres usuario?

Entra en tu cuenta

O conéctate con

Oliu demana respecte al marc legal

El president de Banc Sabadell, Josep Oliu, ha apel.lat a la classe política a mantenir "l'estabilitat i el diàleg" com "millor marc per fer negocis" i facilitar la recuperació econòmica del país, i ha reclamat que mantingui l'actual marc de convivència actuant sempre dins de la legalitat

El president del Banc Sabadell, Josep Oliu /

Així s'ha manifestat Oliu després de ser preguntat, en la roda de premsa de presentació dels resultats de l'entitat, per la declaració de sobirania aprovada ahir pel Parlament català amb els vots a favor de CiU, ERC i ICV-EUiA.

Oliu ha subratllat que el banc "mai s'ha posicionat ni es va a posicionar" sobre qüestions polítiques, ja que la seva funció és servir "a tot tipus de clients", cadascun dels quals té la seva pròpia ideologia.

Tot i això, Oliu ha volgut fer seu el discurs que va pronunciar la passada setmana el president de la patronal Foment del Treball, Joaquim Gay de Montellà, que va demanar que s'evités un "xoc de trens" entre Catalunya i Espanya i va instar la Generalitat i el Govern a reprendre la negociació sobre el pacte fiscal.

Citant literalment les paraules de Gay de Montellà, Oliu també ha recordat que aquest va advertir del risc d'una "societat fraccionada" i va defensar la concertació com a via adequada per solucionar els problemes de finançament de Catalunya.

Gay de Montellà també va defensar, ha apuntat Oliu, el respecte a la legalitat vigent ia la política parlamentària.

El president del Sabadell ha volgut deixar clar que "el millor marc per fer negocis", per facilitar la sortida de la crisi i per aconseguir la reconstrucció econòmica del país "és l'estabilitat i el diàleg".

I ha afegit: "Cal que els polítics sàpiguen mantenir el marc de convivència acceptat per tots dins el marc legal que tenim"

El president del Banc Sabadell també ha dit que veu poc probable que la seva entitat es quedi amb Catalunya Caixa i ha criticat l'impost sobre dipòsits bancaris aprovat ahir pel Parlament. Diu Josep Oliu que, qualsevol impost ha de ser d'abast europeu i, si no és així, és un disbarat.

Reflexions després de la presentació de resultats de 2012. El Banc Sabadell va obtenir un benefici de prop de 82 milions d'euros, un 64 per cent per sota de l'any anterior.

Josep Oliu: "El millor marc per la recuperació és l'estabilitat i el diàleg"

Cargando