Sociedad

Rajoy demanarà avui un informe a l'Advocacia de l'Estat sobre la Declaració de Sobirania

El Consell de Ministres demanarà avui consell legal a l'Advocacia de l'Estat sobre la declaració sobiranista aprovada dimecres. Segons Mariano Rajoy, la resolució no té cap valor jurídic, però prefereix confirma-ho -diu- abans de trobar-se després amb "alguna sorpresa"

El presidente del Ejecutivo español, Mariano Rajoy, durante su comparecencia en Lima (Perú)EFE/RAÚL GARCÍA

Aquestes són les paraules que ha utilitzat aquesta nit el president en una conversa sense micròfons amb periodistes durant el seu viatge a Xile.

El Govern ha avisat que "farà complir la llei" davant la declaració de sobirania del Parlament i el seu "dret a decidir", mentre que l'executiu català d'Artur Mas preveu celebrar una consulta no vinculant en què tinguin dret a votar els majors de 16 anys amb un cens modificat.

Más información

El president de l'Executiu, Mariano Rajoy, ha afirmat que aprovar resolucions que no estan en l'esperit constitucional, en al · lusió a la declaració de sobirania del Parlament català, "no serveix per a res", i ha insistit que el Govern aplicarà sempre la llei .

Així ho ha posat de manifest el cap del Govern espanyol en referir a la declaració de sobirania aprovada al Parlament català per iniciar un procés d'autodeterminació, en una compareixença conjunta amb el president del Perú, Ollanta Humala, amb motiu de la visita oficial que realitza a aquest país.

Un dia després que el Parlament aprovés la declaració que proclama que el poble català és subjecte jurídic i polític amb sobirania per exercir el "dret a decidir", el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, ha indicat de forma breu i concisa que el Govern "complirà i farà complir la llei".

Rajoy: "Aprobar resoluciones que no están en el espíritu constitucional no sirve para nada"

00:26

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/20130124csrcsrnac_21.Aes/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00