¿No tienes cuenta?

Regístrate

¿Ya eres usuario?

Entra en tu cuenta

O conéctate con

100.000 calçots esperen

La Gran Festa de la Calçotada de Valls servirà 100.000 calçots aquest diumenge.. És l'esdeveniment gastronòmic per excel.lència de la temporada, i es preveu rebre uns 40.000 visitants, entre els quals hi haurà una cinquantena de turistes japonesos

La Gran Festa de la Calçotada de Valls servirà 100.000 calçots aquest diumenge /

De fet, l'any passat ja es va començar a notar l'afluència de japonesos, que aquest any s'ha incrementat a causa del boca-orella. A més, un equip de la televisió nacional, que compta amb 20 milions de telespectadors, immortalitzarà els millors moments.

Els calçots i la salsa romesco s'internacionalitzen a marxes forçades al bressol d'aquest producte autòcton. El plat fort de la trobada serà el concurs de menjar el major nombre possible d'aquest tipus de cebes tendres, al qual hi participaran una vintena de persones que intentaran superar el rècord de l'any passat, 288 calçots, gairebé 3 kg.

Ara bé, el rècord el té Ramon Forés, qui va ingerir 3, 700 kg. de calçots. Enguany intentarà pujar al pòdium la primera dona participant al concurs, Susana Visuarà, que vindrà expressament des de Cadis. Però hi ha qui vindrà des de més lluny, dos nois provinents directament de Manchester.

El focus està situat a sobre de la Gran Festa, tot i que durant tot el cap de setmana es respirarà ambient de calçotada a la capital de l'alt Camp, tant pels restaurants de la zona que en serviran com pels productes derivats d'algunes pastisseries, entre ells la confitura o el gelat de calçot.

Cargando