¿No tienes cuenta?

Regístrate

¿Ya eres usuario?

Entra en tu cuenta

O conéctate con

Retallades al Teatre Nacional de Catalunya

El Teatre Nacional de Catalunya tanca la sala Tallers per un període de dos anys i reajusta tota la seva programació fins a final de temporada, com a conseqüència de la davallada en la venda d'entrades

Aquesta és només la primera decisió d'un pla de viabilitat que encara s'està redactant i que podria incloure també un ERO a la plantilla

El canvi en la programació suposa que de moment s'anul.la un espectacle inclós a la programació del Grec - Panorama de Philippe Decouflé-, i es redueix el pressupost i el nombre de funcions de tots els altres títols programats.

Això vol dir que totes les obres tindran menys diners per escenografia i vestuari i també que es rebaixa el sou de tots els actors. La retallada més important -del 50 %-afecta a dues de les obres incloses en el cicle T6 de suport a nous creadors que es mantindran però a la Sala Petita del TNC.

Tot plegat com a conseqüència d'una davallada dels ingressos propis procedents sobre tot de la venda d'entrades que des del setembre s'ha reduït gairebé un 32 per cent. El director del TNC, Sergi Belbel creu que el problema no és la programació escollida sinó la situació del país. "Crec que és un cúmul de coses, però no puc eludir la meva responsabilitat. Quan em diuen caiguda d'ingressos penso, clar, estic fallant en la programació. Però després analitzes la situació del país, el preu de les entrades... Però el que no puc és eludir la meva responsabilitat".

El consell d'administració ha calculat que pel 2013 el TNC , sense comptar el que faci la Generalitat, ingressarà un milió d'euros menys i que això obliga a fer un pla de viabilitat més ampli del que no han volgut donar detalls. La gerent del Teatre ha dit que encara no saben quina serà l'aportació de la Conselleria de Cultura, tot i que la perspectiva no és bona. L'any 2012 la Generalitat va reduir la seva subvenció en gairebé un 20% respecte del 2011.

El TNC ha anunciat que es posarà en contacte amb tots els espectadors que ja havien comprat entrades per alguna de les 66 funcions suspeses. Anuncia també que el preu dels espectacles del projecte T6 es rebaixa a 15 euros per intentar un millor nivell d'ocupació a cada funció.

Cargando