Emisoras

Buscador de emisoras

Ir

Selecciona tu emisora

SER Catalunya

La sentència del 'cas Pallerols' indica que UDC es va finançar irregularment

Segons la decisió del tribunal, el partit de Duran i Lleida va ingressar 200.000 euros de les acadèmies de l'empresari andorrà Fidel Pallerols

Josep Antoni Duran i Lleida, als estudis de Ràdio Barcelona

Josep Antoni Duran i Lleida, als estudis de Ràdio Barcelona / JAVIER CARRERA

La sentència atribueix a tot el partit d'Unió Democràtica i no a membres concrets la responsabilitat com partícip a títol lucratiu del material informàtic i els sous de quatre militants que li van pagar les acadèmies de Fidel Pallerols. En total 200.000 euros.

A més el Tribunal l'obliga a assumir la multa de 100.000 euros que deu el seu exsecretari d'organització, Vicenç Gavaldà, que avui a la sortida de l'Audiència de Barcelona deia "Em sap greu que en Duran no hagi vingut a recollir això avui també"

El pacte entre els acusats deixa el cas en condemnes mínimes. La més alta la de l'exdirector de Treball, Lluís Gavaldà, la resta, multes de fins a 300.000 euros, bona part de les quals va consignar ja Unió el dia que es va materialitzar l'acord.

Duran manté la seva postura

I a tot això, des de Xile, el líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, manté la postura que ja va fixar en una entrevista a la Cadena SER fa uns dies: que Unió no es va finançar irregularment i que ell no ha de plegar.

Duran ha utilitzat un mitjà molt habitual per a ell, la xarxa social Twitter. La seva piulada diu literalment "Hi ha qui diu el que volia que digués la sentència i no diu. La multa a Gavaldà és penal i Unió és només responsable CIVIL subsidiària."

Josep Antoni Duran i Lleida: "No hay financiación irregular en Unió y no tengo que dimitir". 

ARCHIVO: Duran i Lleida: ''Si fuese el responsable de esa financiación sí dimitiría, por qué no'' (21/11/2000). 

ARCHIVO: Duran i Lleida: ''Si hubiera financiación irregular en Unió, yo debería pedir perdón'' (29/10/2002). 

Marc Molins, Doctor en Dret Penal: "la sentència deixa clar que el finançament il.legal s'ha produit".