¿No tienes cuenta?

Regístrate

¿Ya eres usuario?

Entra en tu cuenta

O conéctate con

El Govern Rajoy, entre el menyspreu i l'amenaça

El Govern espanyol es mou entre el quasi menyspreu, (la Declaració aprovada pel Parlament no serveix per a res) a l'advertència ( si es demostrés que el text sobiranista té algun efecte jurídic, el portarà als tribunals per impugnar-lo)

La vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría, a la roda de premsa del Consell de Ministres /

El consell de Ministres d'aquest migdia ha decidit portar la Declaració a l'Advocat General de l'Estat. Rajoy sosté que el text no té valor jurídic, però tot i així vol saber quines conseqüències tindria no presentar-hi recurs.

Més que res, diu, per no endur-se després una sorpresa. La Vicepresidenta Soraya Saénz de Santamaria, ha afegit que els 85 diputats que van votar sí no sumen l'àmplia majoria que tant ha reclamat el President Mas, perquè no va arribar als 2 terços del parlament, és a dir, 90 diputats: "És que ha estat aprovada per 85 vots. Els recordo que per fer simplement una modificació d'un estatut d'autonomia es requereixen dos terços. És una prova evident de que no estem davant la majoria de naturalesa excepcional que alguns reclamaven. Ho dic per si volen una valoració de tall polític. Com polític és dir que aquesta resolució no s'ajusta a les normes del marc de convivència que es hem donat entre tots"

El president espanyol diu que sap perfectament què ha de fer, que no provocarà mai una ruptura i que està molt satisfet del suport que ha rebut d'Alfredo Pérez Rubalcaba en aquesta qüestió.

Dit això, Rajoy manté la mà estesa amb el President català. Diu que està obert al diàleg, que parlarà amb Mas del que sigui, però que farà complir la Llei.

Cargando