Sociedad

La crisi porta més gent a traficar amb drogues

La policia nacional ha detectat un increment de traficants de cocaïna a l'aeroport del Prat que porten la droga amagada en faixes adossades al cos. Els agents creuen que la crisi econòmica ha abocat algunes persones a arriscar-se a traficar amb drogues

Imatge d'una de les intervencions de droga de la policia

Fa dues setmanes la policia va detenir un individu que portava 18 faixes amb 7 quilos de cocaïna repartides des del pit als turmells. Fins i tot havia folrat la sola de les sabates amb droga. Javier López Escuer, inspector cap de secció de l'aeroport de Barcelona, ha explicat a la Cadena SER que són faixes cosides expressament per ficar-hi la cocaïna. "Hi ha casos molt especialitzats, faixes fetes ex profeso, amb departaments i petites butxaques per introduir-hi la droga", diu aquest policia.

Segons dades provisionals, durant 2012 van enxampar una vintena de traficants que feien servir aquest mètode de transport, quasi el doble que l'any anterior. La crisi hi té molt a veure assegura López Escuer; "Com que hem vist que hi ha més espanyols que estrangers pot ser per culpa de la situació econòmica que hi ha i molts dels traficants que hem detingut estaven a l'atur i ens han dit que ho han fet per aquestes circumstàncies", ha afegit López Escuer.

Más información

Els detinguts són persones que viatgen als països productors de cocaïna i tornen a l'estat espanyol amb el carregament. Si els enxampen amb més de 750 grams a sobre, s'enfronten a penes d'entre 6 i 9 anys de presó per un delicte contra la salut pública de notoria importància.

La quantitat total de cocaïna intervinguda a l'aeroport del Prat va augmentar un 10% durant el 2012 respecte l'any anterior.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00