¿No tienes cuenta?

Regístrate

¿Ya eres usuario?

Entra en tu cuenta

O conéctate con

Operació contra la màfia russa a Lloret amb 4 detinguts

El jutge de l'Audiència Nacional Eloy Velasco ha ordenat aquest divendres la detenció de quatre persones relacionades amb la màfia russa. L'alcalde de Lloret assegura que l'Ajuntament està totalment net

La Guàrdia Civil davant l'Ajuntament de Lloret de Mar /

Un dels detinguts és el presumpte líder de la banda, Andrei Petrov, que en el moment de la detenció portava un fusell d'assalt kalashnikov.

Els altres 3 detinguts són el pare, la secretària personal i l'arquitecta Pilar Gimeno, que treballava per l'empresari rus.

L'operació està sent desenvolupada per agents de la Guàrdia Civil i en la mateixa participa també la Fiscalia Anticorrupció.

Els agents s'han presentat a primera hora a l'Ajuntament de Lloret sol · licitant informació sobre aquest individu i altres persones i empreses relacionades amb ell.

La Guàrdia Civil també ha registrat domicilis i negocis vinculats a empresaris russos.

Fonts judicials han assegurat a la Cadena SER que Petrov va arribar a Lloret fa uns anys amb les butxaques buides i que en poc temps ha fet una fortuna amb negocis foscos relacionats amb inversions urbanístiques que podria haver fet en connivència amb algú que li va ajudar des dins de l'Ajuntament.

L'alcalde de Lloret, Romà Codina, assegura que l'Ajuntament està completament net, tant l'actual com l'anterior, i que l'únic que busca la Guàrdia Civil és informació relativa a les persones que estan investigant. "No ens han demanat cap tipus d'informació sobre l'anterior alcalde ni sobre cap polític. Tota la informació que ens demanen és sobre ciutadans i empreses de l'Est "

Aquesta banda hauria blanquejat fins a 56 milions d'euros en 3 anys, en connivència amb establiments del sector turístic de Lloret. El blanqueig de capitals es feia mitjançant projectes immobiliaris i patrocinis esportius.

Està previst que els detinguts declarin dilluns davant del jutge.

Segons ha pogut saber la Cadena SER, durant els seguiments a membres de la trama, els investigadors van detectar contactes freqüents amb l'ex alcalde de Lloret i actualment diputat de CIU, Xavier Crespo. El mes d'abril del 2011, la Fiscalia Anticorrupció va decidir presentar una querella davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya demanant la imputació de Crespo. Però el tribunal la va rebutjar al.legant que no hi havia suficients indicis que l'incriminessin en la trama. Fonts pròximes a la investigació asseguren que de moment no hi ha connexions polítiques en aquesta trama però no descarten que en puguin aparèixer a través de la documentació que recullin en els registres o a partir de les declaracions dels detinguts.

Cargando