Sociedad

El grup parlamentari de CiU demana que els Consellers deixin l'acta de diputat

Segons ha sabut la SER, el grup parlamentari de Convergència i Unió argumenta que s'han perdut 12 diputats i no sobren mans per a la feina parlamentària

ACN

Molts consellers sovint han estat reticents a deixar el Parlament perquè si surten del govern al llarg de la legislatura, conserven així l'escó. De l'anterior executiu, només Josep Lluis Cleries va renunciar-hi quan es va formar el govern. Ara, només Neus Munté ha deixat l'escó. La resta de consellers consultats deixen la decisió en mans dels partits.

Más información

A part del President, que sempre manté l'acta de diputat, la vicepresidenta Joana Ortega també continuarà com a parlamentària, segons ha pogut saber la SER. A partir d'aquí, els responsables del Grup Parlamentari han demanat que la resta hi renunciï. De moment, només ho ha fet, dissabte, la titular de Benestar i Família. Es dóna el cas, que fa 2 anys el seu predecessor va ser l'únic que va fer aquest gest.

Encara queden 6 consellers diputats: Rigau, Pelegrí, Puig, Espadaler, Gordó i Vila. És gent que no farà feina parlamentària, només van a la Cambra a comparèixer als Plens o Comissions i a votar.

Amb 12 diputats menys i amb una legislatura tan complicada, a CiU temen que faltaran mans i per això reclamen aquests recanvis.

Fonts nacionalistes, també esperen aquest gest per un tema d'imatge (que no hi hagi acumulació de càrrecs) i perquè entrin al parlament antics diputats que s'han quedat fora pels mals resultats electorals. És el cas del dirigent d'Unió Benet Maimí o de l'expresident de la JNC Gerard Figueres.

La decisió final, els consellers l'han de consensuar amb els partits. que s'han donat uns dies per acabar-ho de decidir.

Els consellers van prendre possessió del càrrec ara fa un mes. però els possibles recanvis estaven aturats per la Declaració Sobiranista. El President Mas no volia sorpreses en els relleus, que faltés algun paper o s'allargués algun tràmit que provoqués que aquest dimecres faltés algun diputat a la votació.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00