Economía y negocios

Adéu al Talgo?

Aquest any podria acabar mig segle d'història del Talgo. El llegendaris trens hotels de viatgers, que durant dècades eren els únics que permetien viatjar directament a diferents destinacions europees per Portbou, podrien fer enguany els seus últims viatges. L'alta velocitat els ha convertit en obsolets

Imatge d'un tren Talgo anticCADENA SER

Des de que fa concretament 45 anys, l'any 1968, es va construir l'intercanviador de Portbou, que permet canviar automàticament l'amplada de les rodes dels vagons dels Talgo, aquest tren es va convertir en signe de distinció i europeisme d'aquells que podien agafar alguns dels trens hotels en direcció a Paris, Milà, Zurich, Montpeller.

Abans del Nadal passat Renfe va suprimir sense dir res el de Zurich i el de Milà (Salvador Dalí i Pau Casals es deien), i ara només circulen el Barcelona-París i el Cartagena-Montpeller. Segons el responsable del corredor mediterrani de Renfe, Fèlix Martín, de moment no han pres cap decisió sobre els que queden, però el cas és que aquests dos trens diaris només tenen franja horària (les vies reservades) l'un fins el mes d'abril i l'altre dins el 14 de desembre.

Más información

Fonts de Renfe diuen que el més probable és que desapareguin tots dos quan, a partir de l'abril, els AVE i TGV puguin circular indistintament per les vies dels diferents països sense que s'hagi de transbordar a Figueres.

S'acabarà així una història de mig segle de quan viatjar en tren a Europa era sinònim de distinció i charme

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00