¿No tienes cuenta?

Regístrate

¿Ya eres usuario?

Entra en tu cuenta

O conéctate con

Nova retallada en beques

El Ministeri d'Educació ha confirmat a la SER que estan estudiant suprimir "temporalment" la convocatòria de les beques Sèneca que faciliten la mobilitat dels universitaris dins del sistema espanyol

El departament de Wert diu que vol concentrar tots els recursos en la convocatòria de beques generals -que s'atorguen en funció de la renda familiar i l'expedient acadèmic- davant el previsible increment d'estudiants que compliran els requisits per gaudir-ne d'una.El Ministeri garanteix el pagament dels ajuts mensuals de 500 euros als 2200 estudiants que aquest any han aconseguit una d'aquestes beques.

El Ministeri va comunicar de manera informal les seves intencions en una reunió feta la setmana passada amb representants de la Conferència de Rectors (CRUE). L'any passat la convocatòria de les beques Sèneca, creades fa 10 anys per promoure la mobilitat dins del sistema universitari espanyol, es va publicar al mes d'abril i estava dotada amb 7 milions d'euros.

Però enguany, el Ministeri diu que "cal prioritzar" i "de moment" no té intenció de convocar els ajuts pel curs vinent davant la previsió que el nombre d'universitaris que compliran els requisits per sol•licitar un ajut general s'incrementarà substancialment com a conseqüència de la crisi econòmica.

Fonts de la UAB han explicat a la SER que la previsió de les universitats passa per mantenir el programa d'intercanvi malgrat ser conscients que sense l'ajut del Ministeri, molts estudiants desistiran de estudiar un semestre o un curs sencer en una facultat lluny de casa.

Des de l'Associació de Joves Estudiants de Catalunya, el seu secretari general Eloi Cortes diu que "no té sentit eliminar uns ajuts per mantenir uns altres" i adverteix que la mesura consagrarà la tendència d'una educació dual "entre els que es poden permetre estudiar a un altre comunitat autònoma i els que no.

El Ministeri no avança quina partida destinarà a les beques de caràcter general davant aquest previsible increment del nombre de sol•licitants. Pel curs 2012/2013 el programa estava dotat amb 18 milions d'euros

Cargando