Última hora

Irán denuncia explosiones en su territorio y activa las defensas aéreas: EEUU apunta a Israel como autor del ataque

Sociedad

PSC: Refundació o ruptura

O en els propers mesos s'aconsegueixen conciliar els diferents projectes polítics o el partit està abocat a partir-se en dos

El portaveu del PSC, Jaume Collboni, en una imatge d'arxiuACN

Ultimàtum que es desprèn de l'executiva d'avui on uns i altres s'han vist les cares. La direcció accelera la renovació interna per passar pàgina a la crisi provocada pel trencament de la disciplina de vot la setmana passada al Parlament. L'executiva oficialitza a nivell disciplinari imposar una multa de 400 euros a cadascún dels 5 diputats díscols.

Más información

Darrera oportunitat per mantenir la unitat al si del PSC malgrat que una i altra banda -l'aparell i el sector anomenat crític- no hi tenen posades massa esperances. La direcció fa una "finta" per salvar la crisi de la rebelió parlamentària de la setmana passada i ha aprovat un full de ruta per renovar el partit els propers mesos. Així s'ha acordat a l'executiva d'avui que en la línia del què ve sent habitual darrerament ha estat una reunió molt dura i extremadament tensa. Segons fonts consultades, els crítics exigeixen a curt termini a la direcció canvis "creibles" en la línia de reflectir el pluralisme i canvis també en les maneres de fer a nivell intern.

D'altra banda, fonts de l'aparell afirmen que estan oberts al diàleg però no estan disposats a moure's en el terreny nacional ni un mil.límetre sobre el ja expressat: res de consultes il.legals i per descomptat res d'independència. En definitiva: la distància entre uns i altres és ara per ara un abisme. El portaveu del partit, Jaume Collboni, reconeix que amb la imposició d'una multa de 400 euros per cadascun dels diputats díscols es passa pàgina a la polèmica votació però que el problema va més enllà i és polític.

Per cert, un Collboni que ha comparegut abans d'acabar-se l'executiva que ha durat unes 5 hores. El Consell Nacional es farà dissabte que ve i serà el tret de sortida al debat que es farà en base a un document que per cert, alguns membres de l'executiva ja han criticat que no s'ha posat a votació a la reunió d'avui.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00