¿No tienes cuenta?

Regístrate

¿Ya eres usuario?

Entra en tu cuenta

O conéctate con

La Generalitat deu a l'Ajuntament de Barcelona 235 milions d'euros

Mas i Trias acorden recuperar la comissió bilateral on es decidirà quines actuacions i quins pagaments es podran fer i quins no

Artur Mas rep a Xavier Trias al Palau de la Generalitat /

235 són els milions que la Generalitat deu a l'Ajuntament de Barcelona. Uns diners que s'havien de destinar a polítiques socials, equipaments... El president de la Generalitat i l'Alcalde de Barcelona n'han parlat aquest mig dia en una trobada institucional que ha durat gairebé una hora i mitja. En la reunió, Mas i Trias s'han compromès a estudiar quines coses podrà pagar la Generalitat i quines no.

El President de la Generalitat i L'Alcalde de Barcelona han acordat reactivar la comissió bilateral entre les dues administracions. Serà en aquestes reunions on es decidirà quines de les inversions pendents són les prioritàries i com es pagaran.

Xavier Trias ha insistit en què sent realistes el govern català no podrà fer moltes de les inversions previstes.

Davant d'això, l'alcalde ha assegurat que continuarà assumint despeses que corresponen a la Generalitat fins que faci falta. Com a exemple ha posat les beques menjadors o els diners avançats per fer l'Escola Mediterrània: "Quan jo avanço uns diners per fer una cosa que ha de fer la Generalitat jo sé les dificultats que té la Generalitat. El que hem de fer és seure i fer-ho saben la realitat que tenen. I això ho sabrem segons el grau de dèficit que els hi deixin fer"

El president de la Generalitat, Artur Mas ha agraït l'alcalde la seva disposició. Ha dit que en moments difícils tenir una institució com l'Ajuntament de Barcelona que entén la situació i compensa les febleses és molt important: "A més a més, a mesura que anem cobrant els deutes amb el govern espanyol podrem anar pagant els nostres deutes amb els altres. Perquè el govern espanyols ens deu molts diners"

Entre les coses que tots dos estan d'acord en aturar hi ha el tram central de la línia 9 del metro

Cargando