¿No tienes cuenta?

Regístrate

¿Ya eres usuario?

Entra en tu cuenta

O conéctate con

Imputen dos agents per la irrupció dels Mossos a la Ciutat de la Justicia

El jutge Josep Maria Miquel Porras ha citat a declarar com a imputats dos Mossos perquè donin més detalls de l'operatiu pel qual la policia catalana va irrompre a la Ciutat de la Justícia per detenir sis membres del 15M que havien anat a declarar voluntariament sobre el bloqueig del Parlament

Un jutge de Barcelona imputa dos dels Mossos d'Esquadra que van irrompre a la Ciutat de la Justícia per detenir sis membres del moviment dels indignats que havien anat voluntàriament als jutjats per declarar sobre el bloqueig del Parlament. Els Mossos van actuar sense comunicar-ho al degà, que és el màxim responsable de l'edifici, cosa que va esquerdar els canals de comunicació entre la policia i la magistratura.

El jutge Josep Maria Miquel Porras ha citat els dos mossos a declarar la setmana vinent, en qualitat d'imputats.

La postura del cos sempre ha sigut que va ser l'Audiència Nacional qui els va ordenar detenir els sis indignats, que havien anat a declarar sobre el bloqueig del Parlament voluntàriament i que van acabar arrestats per un dispositu de mig centenar d'agents.

L'episodi va provocar una condemna enèrgica de la magistratura que assegurava que el deganat, el màxim responsable de l'edifici, no estava al corrent de l'actuació i va acabar amb la destitució de la persona que fins aleshores havia fet de mediador entre la policia i l'administració de la Justícia, Joan Mallafré.

A més de citar els dos Mossos, el jutge ha demanat dues coses: que se li entreguin les imatges que es van enregistrar aquell dia i que l'Audiència Nacional li confirmi si va ordenar les detencions.

Cargando