Economía y negocios

Els accessos ferroviaris al Port de Barcelona aprofitaran una part del traçat de FGC

L'alternativa escollida en un primer moment era molt cara i en aquest context de crisi hauria continuat en un calaix

L'accés ferroviari definitiu al Port de Barcelona aprofitarà una part del traçat actual de Ferrocarrils de la Generalitat entre la zona portuària i Martorell. Ja hi ha un acord amb el Ministeri per tirar endavant aquest projecte que redueix considerablement el cost de la infraestructura. Port i Ministeri pagaran al 50 per cent aquesta inversió

Els accessos ferroviaris al Port de Barcelona que han de garantir l'entrada i sortida de mercaderies en tren fa anys que s'haurien d'haver fet. De fet, s'ha inaugurat la nova terminal de contenidors amb uns accessos provisionals que, si tot va bé, quedaran col.lapsats a mig termini.

Más información

Abans que això passi, hauria d'estar a punt el nou traçat per absorbir el creixement del transport de mercaderies en ferrocarril. El projecte escollit en un primer moment pel Ministeri era molt car i en l'actual context de crisi econòmica hauria continuat en un calaix.

Per això, s'ha escollit una alternativa més barata. Es tracta, segons fonts coneixedores del projecte, d'aprofitar una part del traçat dels ferrocarrils de la Generalitat entre el Port i Martorell. Un corredor que ara mateix està utilitzant SEAT per entrar i treure vehicles del Port de Barcelona.

Els tècnics del Ministeri estan perfilant la proposta tècnica que passa per aprofitar la plataforma de ferrocarrils i fer una doble via. Una part de la inversió, ja està recollida en els pressupostos d'enguany i la financen a parts iguals ministeri i Port .

Un cop desencallats els accessos ferroviaris, el Port de Barcelona, l'Ajuntament i la Generalitat insisteixen en la necessitat de trobar també una solució per a que es pugui fer l'autovia de 10 quilometres que ha de descongestionar els accessos a la zona portuària.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00