Sociedad

El jutge veu indicis de delicte de l'exalcalde de Lloret

El jutge de l'Audiència Nacional Eloy Velasco ha fet el pas previ a la imputació, demanar al Parlament que confirmi la condició aforat de Xavier Crespo. La cambra catalana ja ha enviat la documentació

La fachada del Ayuntamiento de Lloret de MarRAÜL MUXACH

La Guàrdia Civil ha detingut a primera hora del matí el primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Lloret de Mar (Selva), Josep Valls. La investigació dirigida per la Guàrdia Civil, la fiscalia anticorrupció i l'Audiència Nacional implica Josep Valls en la suposada trama de blanqueig de capital vinculada amb la màfia russa. Valls ha estat el màxim responsable d'Urbanisme al consistori durant els dos mandats de Xavier Crespo i actualment és el responsable de Via Pública. A més, és el president de l'equip de futbol de Lloret de Mar, que rebia el patrocini de l'empresa DDC, propietat del suposat cap de la xarxa Andrei Petrov.

Más información

El jutge de l'Audiència Nacional que porta l'anomenat cas Clotilde, de corrupció a Lloret de Mar, veu indicis de delicte en l'exalcalde de la població, Xavier Crespo.

Eloy Velasco ha demanat al Parlament de Catalunya que confirmi la condició d'aforat de Crespo, un pas previ a la seva imputació, que vindría pels pressumptes delictes de suborn i prevaricació.

La cambra catalana ja ha enviat la documentació pertinent.

Els indicis que veu el jutge no vindrien pel cobrament directe de quantitats d'Andrei Petrov, sinó per la via dels patrocinis esportius, concretament del Club d'Hoquei de la població.

D'altra banda, el primer tinent d'alcalde de Lloret, Josep Valls, detingut a primera hora del matí, ja es troba a les dependències de la Guàrdia Civil. Se li imputa un delicte de suborn.

Josep Valls ocupa actualment la primera tinença d'alcaldia i és el responsable de l'àrea de Via Pública però durant els dos mandats de Xavier Crespo va ser el màxim responsable d'Urbanisme. Va ser durant aquella època que l'ajuntament va arribar a acords urbanístics amb l'empresa DDC, dirigida pel suposat cervell de la trama, el rus Andrei Petrov.

Una de les actuacions urbanístiques que van acordar va ser la reconversió de l'antiga plaça de Braus en una superfície comercial. Tot i que d'entrada havia de ser una zona esportiva, el consistori i DDC van arribar a un acord per reconvertir l'espai per a usos comercials. La decisió va ser criticada per l'oposició però va prosperar en un ple municipal de l'any 2009. També va ser en aquest projecte que el consistori va perdonar 134.000 euros en impostos a l'empresa.

A banda de les relacions amb l'empresa a nivell urbanístic, Valls també és el president de l'equip de futbol de Lloret de Mar que, igual que el d'hoquei, està patrocinat per l'empresa de Petrov. De fet, en el marc de l'operació Clotilde ja van detenir el president del club d'hoquei, Joan Lluís Perarnau, que va quedar en llibertat provisional després de declarar a l'Audiència Nacional.

L'operació Clotilde s'ha saldat fins al moment amb tres persones a la presó i quatre en llibertat, però tots queden imputats per diversos delictes. Ara, faltarà saber què dicta el jutge després de sentir les explicacions de Valls.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00