¿No tienes cuenta?

Regístrate

¿Ya eres usuario?

Entra en tu cuenta

O conéctate con

Torramadé nega que volgués comprar el silenci de Minerva Amador

L'expresident de la Diputació ha negat la major a la comissió que investiga si va intentar destinar diners públics per comprar el silenci de l'assessora, Minerva Amador, que l'ha denunciat per assetjament sexual i a la que ell ha denunciat per extorsió

Jaume Torramadé arriba a la Diputació per declarar davant la comissió que investiga el cas de Minerva Amador /

Jaume Torramadé diu que no ha negociat mai res amb Amador i, per tant, sense negociació no hi ha diner pel mig; ni públic ni privat. Una versió oposada a la del cap de protocol, Josep Maria Amargant, que ha ratificat que va intentar arribar a un pacte amb Amador en representació de Torramadé. Això sí, Amargant ha dit que sempre va quedar clar que els diners els posaria el polític de la seva butxaca. Minerva Amador no ha comparegut perquè hauria patit un atac d'ansietat.

Jaume Torramadé ha fet una compareixença llampec. Diu que li han preguntat si va destinar diners de la Diputació o va intentar fer-ho per arribar a un acord amb l'assessora Minerva Amador, que l'ha denunciat per assetjament sexual. Torramadé ha dit que no ha negociat mai res amb Amador, independentment del que hagi pogut dir l'advocat del cap de protocol, Josep Maria Amargant, que és qui dinamita el cas.

Josep Maria Amargant ha comparegut durant una hora llarga, just abans que Torramadé. El seu advocat, Joaquim Oliva diu que ha ratificat tot el que va dir en el seu dia als mitjans de comunicació; que va anar a negociar un pacte amb Amador per encàrrec de Jaume Torramadé i que la negociació se'n va a l'aigua quan l'ex president de la Diputació decideix denunciar Amador per extorsió. Això sí, ha afegit dos detalls; els tractes sempre es feien partint de la base que els diners els hauria de posar Torramadé de la seva butxaca i la comissió té assumit, segons el seu parer, que Minerva Amador no va voler extorsionar Torramadé.

També ha comparegut l'assessor d'Unió, Fidel Rincón, que també s'ha definit com a amic de Minerva Amador i ha confirmat que va estar en una reunió amb Amador, el seu marit i Josep Maria Amargant -diu- en representació de Jaume Torramadé. Rincón ha confirmat que Amador volia deixar de dependre de Torramadé i del partit i això passava per rebre una compensació equivalent al sou que havia de rebre els pròxims dos anys o, en el seu defecte, una feina al marge de la vida política. Rincón s'ha mostrat convençut que si Torramadé no l'hagués denunciada per extorsió no hi hauria hagut cas.

S'esperava la compareixença de Minerva Amador però, segons Rincón, ha patit un atac d'ansietat aquest matí i ha hagut d'anar a l'hospital. També ha declarat el cap de gabinet de Torramadé, Josep Bros. Les conclusions d'aquesta comissió han d'estar llestes per aprovar-les al ple de la Diputació, que es farà aquesta tarda a les 5. A dos quarts de 6, es produirà el relleu a la presidència de la Diputació. Joan Giraut, alcalde de Platja d'Aro, prendrà possessió. Torramadé, que continuarà com a diputat ras, no ha confirmat que hi assisteixi.

Cargando