¿No tienes cuenta?

Regístrate

¿Ya eres usuario?

Entra en tu cuenta

O conéctate con

Avenços en la lluita contra el càncer de fetge

Una investigació internacional pionera dirigida pel doctor de l'Hospital Clínic Josep Maria Llovet espera obtenir resultats en el termini de quatre anys per tractar amb eficàcia el colangiocarcinoma, un tipus de càncer de fetge molt agressiu que ara no té tractament

Aquesta classe de càncer afecta el 10% dels 4.000 nous casos de tumors hepàtics que es detecten anualment a Espanya, una xifra que s'ha doblat en els últims deu anys. L'estudi, finançat per una beca d'un milió 200.000 euros per l'Associació Espanyola Contra el Càncer, ha permès identificar dos subtipus de càncer i determinar la composició genòmica que, en un futur proper, pot aportar dianes sobre les que actuar per combatre'l de forma eficaç.

El doctor Llovet assegura que el colangiocarcinoma era, fins ara, un càncer orfe que no havia estat estudiat per la seva poca incidència en nombre de casos. L'increment de diagnòstics en l'última dècada, explica el doctor Llovet, ha despertat l'interès de la comunitat científica:"ara desperta interès per dos motius. El primer és perquè la incidència està pujant i el segon és perquè el seu germà gran, que és l'hematocarcinoma, s'ha demostrat en estudis genòmics i en teràpies moleculars que estem millorant aquesta malaltía. El germà petit, que és el colangiocarcinoma, està apareixent com el germà orfe, que no té tractament"

La principal causa de càncer hepàtic és el virus B y C causants de l'hepatitits; la cirrosi i el consum d'alcohol, a més de la metàstasi per tumors que tenen el seu origen en altres òrgans.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?