Sociedad

El tinent d'alcalde de Lloret, en llibertat però imputat

El jutge Velasco atribueix a Josep Valls els delictes de prevaricació i suborn. Li ha estat retirat el passaport i no podrà abandonar el país

El primer tinent d'alcalde de Lloret, Josep VallsACN

El tinent alcalde de Lloret de Mar i exregidor d'urbanisme en l'etapa de Xavier Crespo al capdavant de l'alcaldia, Josep Valls, ha declarat aquest matí durant prop d'una hora davant el magistrat de l'Audiència Nacional, Eloy Velasco, que instrueix la causa del supòsit entramat relacionat amb la màfia russa a la localitat, que hauria blanquejat 56 milions d'euros.

Valls, que va ser detingut ahir per la Guàrdia Civil, ha quedat en llibertat però imputat pels mateixos delictes que el jutge reclama per al diputat de CiU, Xavier Crespo.

Más información

Suborn perquè hauria cobrat de la trama liderada per Andrei Petrov per la via del patrocini esportiu del club de futbol que també presideix el tinent d'alcalde, i prevaricació per l'adjudicació a Petrov de la gestió d'un centre comercial a la plaça de toros de Lloret , sent regidor d'urbanisme.

Josep Valls no ha volgut fer declaracions a la sortida de l'Audiència Nacional, on un taxi l'esperava a la porta. El seu advocat, Manuel González Peeters-el mateix que el de Diego Torres, exsoci d'Iñaki Urdangarin-, s'ha limitat a demanar als mitjans de comunicació que el deixessin passar. Tampoc ha volgut pronunciar-se sobre la milionària fiança imposada pel jutge Castro a Torres o al duc de Palma.

El cas del supòsit entramat mafiós de Lloret està pendent ara que en els pròxims dies el jutge Velasco remeti al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya l'exposició raonada sobre els suposats delictes en què hauria incorregut Crespo. Per la seva condició d'aforat, serà l'Alt Tribunal català el que li prengui declaració.

Un total de vuit persones han estat detingudes per la Guàrdia Civil en el marc d'aquesta 'Operació Clotilde'. Es tracta del supòsit capo, Andrei Petrov, el seu pare, Boris Petrov, el seu cunyat, Konstantin Mischanin, la seva secretària, Jessica Holguin, l'arquitecta de Lloret Pilar Gimeno, la seva germana, Teresa Gimeno, el president del club d'Hoquei, Joan Lluís Perarnau , i el tinent alcalde de Lloret i president del club de futbol, ??Josep Valls.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00