Sociedad

Detenen per estafa als responsables d'una fundació de disminuïts

Els Mossos han detingut el president, la directora i el responsable del taller de la Fundació Privada Clavell, amb seu a Sabadell dedicada a atendre persones amb disminució. Els acusen d'haver-se quedat un milió d'euros en els últims 7 anys a través de estafes a les famílies dels usuaris del centre

La policia ha pogut provar també un frau de 450.000 euros a la Seguretat Social.

La investigació va començar a principis del 2012 quan la Fiscalia de Sabadell va rebre la denúncia dels pares i tutors legals d'alguns dels usuaris assegurant que els responsables d'aquesta fundació, que atenia unes 40 persones, els havien enganyat posant-los com avaladors de diferents préstecs que havia demanat la directora del centre i que mai va tornar.

Segons ha pogut saber la Cadena SER de fonts judicials, els arrestats van fer creure als pares que necessitaven diners de forma urgent perquè les subvencions públiques no arribaven i es veien obligats a demanar préstecs.

Más información

Els van assegurar que quan arribessin els ajuts de l'administració, ja els tornarien els diners. Però en realitat, es van quedar amb aquests ingressos i a més no van pagar els préstecs. Llavors, els bancs van començar a reclamar als avaladors, els pares, que en alguns casos es van veure obligats a pagar les quotes sota l'amenaça que els embargarien la casa.

Per altra banda, segons els Mossos, per obtenir més subvencions públiques, aquesta fundació va manipular el cens de discapacitats per fer constar que atenia més gent de la que en realitat hi havia al centre. A més, obligaven als usuaris a treballar en cadenes de muntatge sense pagar-los res i sense haver-los donat d'alta a la Seguretat Social.

Els tres detinguts, que passaran a disposició judicial en les pròximes hores, estan acusats de diversos delictes, estafa, administració fraudulenta, contra la seguretat social, la hisenda pública, falsificació documental, apropiació indeguda i contra els drets dels treballadors.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00