¿No tienes cuenta?

Regístrate

¿Ya eres usuario?

Entra en tu cuenta

O conéctate con

Un altre assalt al Baix Empordà

Els Mossos busquen 4 encaputxats que aquesta nit han assaltat una masia de Rupià en la que hi havia una àvia de més vuitanta anys i la seva cuidadora. Les han lligat i emmordassat per poder regirar tota la casa. La cuidadora va patir una crisi d'ansietat

Va passar a un quart de 10 quan les dues víctimes estaven sopant. Les van lligar i emmordassar mentre els assaltants, tots amb la cara tapada, van estar regirant la casa durant una hora. S'haurien emportat joies i altres objectes de valor o diners que encara no han estat quantificats. A part dels quatre assaltants, hi hauria una cinquena persona que s'hauria quedat a fora vigilant i amb el cotxe a punt per fugir.

La dona i la cuidadora no han patit ferides, informen els mossos, però la cuidadora va haver de ser atesa perquè va patir una crisi d'ansietat. El primer tinent d'alcalde de Rupià, Moisès Ferran, ha destacat que l'àvia ho va afrontar amb molta sang freda: "Els va dir: "si em voleu matar, mateu-me però que no pateixi gens". Vull dir que s'ho va agafar molt fredament. No la van maltractar gens. Com que van veure que tant se li donava que la matessin con no, perquè ja havia fet la seva vida , li van dir "digue'ns on tens els cèntims i marxem." Però si aquesta dona no té caixa forta ni res.."

Ferran diu que no és el primer assalt que pateixen i que els lladres coneixen molt bé el terreny. També adverteix que, tot i que els Mossos passen un cop al matí i un al vespre, és impossible que puguin abarcar tot el Baix Empordà.

La policia va muntar un dispositiu però, de moment, la recerca no ha donat resultats.

Aquest és l'enéssim assalt a un domicili al Baix Empordà, una de les comarques més castigades de Catalunya i en la que els mossos hi tenen un dispositiu de vigilància específic des que, a finals de novembre, l'empresari Jordi Comas -el president de la patronal FOEG- va morir durant l'assalt a casa seva a Platja d'Aro.

La setmana passada, el conseller d'Interior, Ramon Espadaler, va confirmar que el 2012 s'havien multiplicat per dos els assalts violents en domicilis a les comarques de Girona.

Cargando