¿No tienes cuenta?

Regístrate

¿Ya eres usuario?

Entra en tu cuenta

O conéctate con

Informe descoratjador de la Creu Roja sobre pobresa infantil

La fotografia que deixa el quart observatori de vulnerabilitat de la Creu Roja és molt preocupant: Ara mateix una de cada 3 persones que atén l'entitat ja és un infant

Una de cada tres persones que atén la Creu Roja és un nen /

Entre un 70 i un 80 per cent de les famílies que viuen dels ajuts d'aquesta ONG no poden garantir una bona alimentació als seus fills ni els pot oferir tot el que necessiten per anar a l'escola.

Segons dades de l'estudi sobre l'impacte de la crisi en la infància que ha presentat la Creu Roja, només una de cada 3 de les famílies rep ajuts públics, tot i trobar-se en situació de risc. Per exemple, un 38% no poden pagar el menjador escolar perquè no reben una beca completa, un 13% més que al juliol de 2011. Durant el darrer any, la meitat de les persones que comptaven amb prestacions publiques han deixat de rebre'n o han vist disminuir el seu import.

Más información

Segons el president de Creu Roja a Catalunya, Josep Marquès, una de les conclusions més preocupants de l'informe és la diferència que hi ha entre alumnes d'una mateixa aula, i l'efecte que això té en l'estat d'ànim de l'infant i el seu rendiment escolar: "Més enllà de la seva importància en l'alimentació, que és molta, té un impacte en la seva dignitat, en la seva educació i ja en la seva diferenciació negativa en quant al futur, en comparació amb infants que seuen a la mateix taula"

Marquès també ha destacat que un 66% de les famílies de l'estudi han rebut ajuts de la Creu Roja per primer cop, cosa que demostra, ha dit, que cada vegada hi ha més persones en exclusió social. Aquest 2012, només a Catalunya, Creu Roja ha subministrat aliments o productes de primera necessitat a gairebé 215.000 persones.

Cargando