¿No tienes cuenta?

Regístrate

¿Ya eres usuario?

Entra en tu cuenta

O conéctate con

Universitaris catalans demanen a Wert que rectifiqui

El consell d'estudiants de les universitaris catalanes (CEUCAT) demana al ministre Wert que mantingui el programa de beques Sèneca que faciliten la mobilitat dins del sistema espanyol

El Ministeri va confirmar dimarts que suprimeix els ajuts, dels que enguany s'han beneficiat més de dos mil estudiants a tot l'estat per concentrar tots els recursos disponibles en les beques de tipus general.

El consell que agrupa els estudiants de totes les universitats catalanes considera que la supressió de les beques SENECA de mobilitat dins el sistema universitari espanyol suposa un pas més en el procés per fer de l'educació superior un negoci i " converteix en elitista i precari" el funcionament de la Universitat.

Precisament per buscar alternatives a aquest model, la Plataforma en Defensa de la Universitat Pública (PUDUP)ha convocat una assemblea de professors aquest cap de setmana al convent dels caputxins de Sarrià.

La idea és que aquesta reunió, sigui com la "caputxinada" del 66, el germen d'un moviment que recuperi la democràcia en aquest cas a la universitat. Ramón Franquesa és professor a la UB i denuncia que els canvis que s'estan proposant i aplicant de facto a la universitat van "en la direcció contrària" al que es necessita: "Ens cal una universitat més accessible, i no més cara, amb més estudiants, més professors i on els docents estiguin pendents de la docència i la investigació i no del pànic de què faran quan se'ls acabi el contracte".

Franquesa denuncia que la Universitat ha tornat 50 anys enrere pel que fa al nivell de precarietat amb què treballa bona part del personal.

El cartell que s'utilitza per convocar l'assemblea, que es farà dissabte, mostra dues imatges de l'actual conseller d'economia Andreu Mas Colell. A l'any 1966, època en que va participar en la reunió constitutiva del Sindicat d'Estudiants Democràtics de la Universitat de Barcelona, que va provocar una dura reacció del franquisme. I una altre, actual, com a conseller responsable de bona part de les retallades que s'estan fent a l'àmbit universitari.

Cargando