¿No tienes cuenta?

Regístrate

¿Ya eres usuario?

Entra en tu cuenta

O conéctate con

La meitat dels convenis, bloquejats

La UGT denuncia que la patronal té bloquejats més de la meitat dels convenis laborals de Catalunya, emparant-se amb la reforma laboral

Un grup de treballadors es manifesta pel bloqueig del conveni de grans magatzems /

Segons el sindicat, els empresaris aprofiten els instruments que recull la reforma laboral impulsada pel PP amb el suport de CiU per paralitzar la renovació d'aquests convenis i canviar-los per una regulació més desfavorable pels seus empleats

Un 76% dels convenis que estan actualment bloquejats es troben en alguna fase del procés de negociació. La resta, en canvi, estan en bloqueig total. UGT critica la reforma laboral per haver limitat la ultra activitat dels convenis, que ara és només d'un any.

Si en aquest temps no s'arriba a un acord entre empresa i treballadors, el conveni desapareix. El sindicat acusa algunes patronals de trencar les negociacions expressament dient que s'han dissolt.

Un 66% dels convenis bloquejats desapareixeran a partir d'aquest mateix juliol. Les persones que es vegin afectades es quedaran sense més cobertura que l'Estatut dels Treballadors.

Cargando