Sociedad

El Rei rep avui a Artur Mas

A dos quarts d'una del migdia el president Artur Mas serà rebut pel Rei Joan Carles a la Sarsuela

Foto d'arxiu, del setembre de 2012, quan el monarca i Mas van concidir en l'acte d'entrega del IV Premi Internacional Comte de BarcelonaACN

És una reunió protocol.lària, institucional, però el President pretén explicar al Rei el projecte que ha emprès Catalunya per a seguir el seu propi camí, independent de l'Estat espanyol.

El Rei manté trobades d'aquesta mena amb els presidents autonòmics quan aquests són nomenats en el càrrec. Amb Artur Mas s'hi havia de veure fa unes setmanes, però la reunió va haver de ser ajornada perquè al monarca el van operar.

Serà la primera trobada formal entre Mas i el Rei després de la carta en què el cap d'Estat alertava sobre els perills de perseguir quimeres, d'aprofundir en les distensions i en les ferides, en al·lusió al procés sobiranista català.

Más información

Mas ja explicat que intentarà "com és la meva obligació, explicar-li què és el que està passant a Catalunya, com és el nostre projecte, com el nostre projecte es basa en la democràcia pura i dura, com Catalunya té ganes d'expressar-se i veu les relacions amb la resta de l'Estat espanyol....Intentaré que tot això surti si es donen les condicions"

Pere Navarro, del PSC, demana a Mas i al Rei que siguin sincers l'un amb l'altre. "espero que tots dos es parlin amb sinceritat i que el President Mas li expliqui al Rei quin és el seu camí cap a la independència i que el Rei li expliqui quina és la seva visió d'Espanya"

Per la seva banda, la presidenta del PP català, Alícia Sánchez Camacho, demana a Artur Mas que aparqui l'agenda sobiranista: " que li traslladi al Rei i a tots els catalans i espanyols que la prioritat del govern d'Artur Mas han de ser les mesures per sortir de la crisi i no l'agenda independentista, de ruptura i de confrontació amb el govern d'Espanya, amb l'Estat democràtic i amb la resta d'Espanya"

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00